HÍREK

Mi már készülünk a Húsvétra!

2021.02.19 12:33

Saját készítésű, hagyományos pácban a combsonka, kolozsvári szalonna, tarja! Előrendelhető!

A JÓ SONKÁNAK IGENIS IDŐ KELL! Gyors sonka ritkán jó!

Termékeinket 21 napig pácoljuk! Utána a szárítás és a füstölés következik. Füstöléskor semmilyen „varázsszert” nem használunk, kizárólag keményfát! A füstölés után hagyjuk a sonkákat szikkadni, hogy igazán finomak legyenek.

Az alapanyagok háztáji gazdaságból származnak. Az elkészült termékek adalékmentesek, nincs benne: foszfát, keményítő, idegen fehérje stb. Semmilyen allergént nem tartalmaz.

Korai lenne? Dehogy! Rendeljen most, mert limitált széria áll rendelkezésre. A boltban korlátozott mennyiség lesz elérhető.

Combsonka: 6.200 Ft/kg,

Tarja: 6.000 Ft/kg,

Kolozsvári szalonna: 5.800 Ft/kg

Húsainkhoz ajánljuk még:

Húsvéti, vajas kalács 0,5kg 950 Ft/db

Bejgli több ízben: mákos, diós, szilvával+gesztenyével töltve 0,5kb 2.500 Ft/db

Tanyasi tojás 80 Ft/db

és a különféle ízesítésű kézműves tormáinkat 995 Ft/180g

Natúr torma

Céklás torma

Fokhagymás torma

Almás torma

Chilis torma

Mustármagos torma

Almás torma cukormentes

Natúr torma cukormentes

Chilis torma cukormentes

Mézes torma cukormentes

Céklás torma cukormentes

Mustármagos torma cukormentes

Fokhagymás torma cukormentes

Rendeléseket 2021. március 20-ig tudunk fogadni. Delicates boltunk – Húsvét előtt – utoljára csütörtökön, 2021. április 1-én lesz nyitva.

Mivel honlapunk, jelenleg még fejlesztés alat áll, ezért rendelését személyesen, telefonon (06300197617) vagy emailben (rhdelikatesz@gmail.com) tudjuk fogadni.  A megrendelő lap itt tölthető le, illetve tekinthető meg. 

 

Így lesz igazán ízletes és zamatos a húsvéti sonka!

A nyers, füstölt sonkát főzés előtt fél nappal vagy egy éjszakára áztassuk hidegvízbe. Legjobb pénteken este vízbe tenni, hogy másnap megfőzhessük. Az áztatás ideje a megvásárolt sonkától függ, hogy az mennyire sós. Ha nem vagyunk biztosak benne, akkor legalább fél napig hagyjuk ázni. Fontos az áztatáshoz langyos vizet használjunk!

Szombaton - az áztatóvizet öntsük le a sonkáról. Tegyük egy nagy fazékba és annyi hideg vizet engedjünk rá, hogy sonkánkat ellepje.

Csakis lassú tűzön főzzük a sonkát, attól függően, hány kilós a hús. Erre egy egyszerű módszert szoktak használni: 1,5 kg sonka 1,5 óra főzés, de érdemes megvárni a 2 órát még egy kisebb sonka esetében is. Akkor van kész a sonka, ha az a húsvilláról könnyedén lejön, vagy egy fogpiszkálót beleszúrva, egyszerűen kihúzható és nem ragad.

Sokan ízesítik zöldségekkel fehérrépa, sárgarépa, zeller, hagyma. Ez ízlés kérdése. A mi sonkánk esetében – mi azt javasoljuk - hogy ne fűszerezzék túl. Elég a főzővízbe 1-2 babérlevelet és fokhagymagerezded beletenni.

Fontos lépés, hogy a megfőtt sonkát a vízben hagyva – szobahőmérsékleten - hagyjuk kihűlni. A tetején megdermedt zsiradékot kanállal szedjük le és csak aztán vegyük ki a főzőléből. A hagyományos nyers füstölt sonkát nem szükséges és valójában nem is ajánlatos hűtőben tárolni. Ám a főzés után már javasolt a hűtőszekrényben történő további tárolása.

A sonka főzőlevét semmiképp ne öntsük ki, hiszen felhasználhatjuk bableveshez, sólethez, de akár tésztát is főzhetünk benne, így a tészta magába szívja a sonka kellemes füstös ízét. Sokkal zamatosabb lesz a főtt tojás, ha a sonka levében főzzük.