HÍREK

Két barát....

2020.10.15 16:02

Miért RH+ Delikátesz Kft? A kezdetek...

A képen: Hardy Ferenc és Rácz Gábor. Még folyt az üzlet kialakítása. Háttérben dr. Sántha Hunor, műegyetemi docens szabadalma: a szagelszívók Teslája, még védőfóliában.

 

  • Rácz Gábor a Martonyi ÖKO-AGRO Kft gasztronómiai vezetője. Évtizedek óta a magyar élelmiszer és alapanyagok elkötelezett híve. A Magyar Ízek Vásárainak gasztronómiai vezetője, számos egyéb élelmiszer témájú rendezvény szervezője. 2018 óta a Martonyi ÖKO-AGRO Kft gasztronómiai vezetőjeként népszerűsíti elsősorban a magyar őshonos szürkemarha húst és a gazdaság egyéb termékeit. Célja, Magyarország nívós rendezvényein megismertni a hazai fogyasztókat és a külföldi látogatókat a hamisítatlan - tökéletes minőségű magyar húsárúval és az ezekhez kapcsolódó egyéb termékekkel.

  • Hardy Ferenc egy tiszta polgári szemléletű informatikus szakember, akinek „mesterségén” kívül hivatása a minőségi magyar alapanyag és gasztronómia. Eddig csak felhasználóként, mostantól azonban teljes mellszélességgel terjesztője is ennek a kultúrának.

A két barát hosszú éveken keresztül,minden reggel együtt sétáltatott kutyát. Visszatérő témája volt a beszélgetéseknek, hogy hiányzik egy "HELY" a Kolosy tér környékéről, ahol jót lehet reggelizni, kiváló ételek kaphatók, a hangulata családias, mosolyognak és jól érzik magukat az emberek. Egy közösségteremtő hely. Legyen étterem? Legyen kávézó? Nem! Legyen üttörő, különleges, legyen .... legyen egy delikátesz!

2020 nyár elején a tulajdonosok elkezdték keresni, hogy hol nyissák meg a boltot. Határozott elképzeléseik voltak a boltot illetően: fekvés, méret, alkíthatóság. Sajnos Óbudán nem találtak a Kolosy téren megfelelő helyet. A keresés során egyre messzebb nézték meg a lehetséges helységet. Egyre messzebb kerültek Óbudától.

2020. július 6. késő esti telefonbeszélgetés. RG: Itt vagyok a Kolosy térnél. Bécsi út 57-59. A kislányom talált nekünk egy kiadó üzlethelységet. Kissebb, mint amit szeretnénk, de itt van a Kolosy térnél. Mi legyen? HF: Nézzük meg holnap és vegyük ki. RG: Rendben.

2020. július 21. Cégalapítás.

2020. augusztus 13. Átvettük a bolt kulcsait és elkezdődtek az átalakítási munkalatok. Közben folytak a megbeszélések a beszállítókkal.

2020. november 10. Bejelentik az új Kormányrendeletet, amely a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekre vonatkozik.

2020. november 11. Rendelet ide, rendelet oda ... mi megnyitottuk az üzletet :-) 

Az RH+ Delicates-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy egy delikátesz bolt keretei között a főszerepet, a hungarikumoknak és a kiváló minőségű magyar kézműves termékeknek szenteljük. Célunk változatlan. Boltunkat töretlen lendülettel üzemeltetjük és fejlesztjük.

Ne feledd! "Amit eszel, azzá leszel!"

Szeretettel várjuk Óbudán!

Rácz Gábor és Hardy Ferenc

Mindig Pozitívan érezve, gondolkozva!