rhdelicates.hu
rhdelicates.hu
rhdelicates.hu
rhdelicates.hu

RH+ Delicates


RH+ Delicates?!

Honnan a név? Ebben a nehéz Covidszaggatta életszituációban egészségügyre hajazó név egy élelmiszer üzletnek?!?! Kicsit abszurd. Talán mégsem, ha a kezdőbetűk Rácz és Hardy tulajdonosok nevét, a pozitív pedig általános életszemléletünket tükrözi.


A koncepció

A két barát – Rácz Gábor és Hardy Ferenc - hosszú éveken keresztül, minden reggel együtt sétáltatott kutyát. Visszatérő témája volt a beszélgetéseknek, hogy hiányzik egy "HELY" a Kolosy tér környékéről, ahol jót lehet reggelizni, kiváló ételek kaphatók, a hangulata családias, mosolyognak, és jól érzik magukat az emberek. Egy közösségteremtő hely. Legyen étterem? Legyen kávézó? Nem! Legyen úttörő, különleges, legyen .... legyen egy delikátesz!

Az RH+ Delicates-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy egy delikátesz bolt keretei között a főszerepet, a hungarikumoknak és a kiváló minőségű magyar kézműves termékeknek szenteljük. Az RH+ Delicates a magyar különlegességek boltja, street fooddal megfűszerezve. Ami már a kezdetekben is egyértelmű volt, hogy az alapanyagot csak magyar termelők szolgáltathatják, kizárva minden természetellenes tartósító anyagot, adalékokat.

AZ RH+ Delicates jelenleg 140 - nemzetközileg is sikereket aratott, minőségi - magyar kistermelőnek, manufaktúrának, kisiparosnak, mesternek, kézművesnek ad lehetőséget termékeik népszerűsítésére, mellyel a kézművesek egész évben megjelenhetnek, nem csupán alkalmanként, időlegesen kerülnek a vásárlók elé termékeikkel! 


 Delikátesz kínálat

A boltban a főszerep elsősorban a Hungarikumoké, az Agrár és Élelmiszergazdaság köréből kikerülő, kiváló minőségű, magyar kézműves termékeké. Alföldi Kamillavirágzat, Fröccs, Kalocsai Fűszerpaprika, Csabai kolbász, Gyulai kolbász, Debreceni páros kolbász, Egri Bikavér, Hízott libából előállított termékek, Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény, Magyar Akácméz, Magyar szürke szarvasmarha termékek, Tokaji borvidék és Tokaji aszú, Pálinka, Törköly Pálinka, Unicum, stb.

Megtalálható a magyar termelőktől minden földi jó, mi szem-szájnak ingere: kolbász, szalámi, sonka, libatöpörtyű, sajt, lekvár, limitált mennyiségben gyártott pálinkák és borok, sörök, méz, befőttek, édesség, fűszerek, szörpök, pástétomok, szarvasgombás különlegességek, vegán termékek, üdítők, tanyasi tojás, tej, tejföl, hölgyeknek kényeztető szépségápolás.

A boltban számtalan vega/vegán termék található, illetve olyan termékek, melyeket az allergiás betegséggel, vagy gluténérzékenységgel rendelkezők is fogyaszthatnak.

Jeles ünnepek alkalmával megrendelésre ajándékcsomagokat készítünk, vevőink egyedi igényeknek megfelelően. Magánszemélyek és cégek számára is.


Street Food kínálat 

A boltban kínált húsok BIO minősítésűek, ellenőrzött ÖKO farmról származnak mentesek minden gyógyszertől, antibiotikumtól, szteroidtól. Az állatokat külterjes (extenzív) állattartásban tartják. A téli tartáshoz (félszilaj) a takarmányt, kímélő módszerekkel megművelt föld biztosítja.

Street Food ételeink - a fenti alapanyagokból - kizárólag só és bors hozzáadásával készülnek, semmilyen adalékot nem tartalmaznak. A teljesség igénye nélkül ezek: bio szürkemarha és angus marha hamburger, kacsaburger, vadburger, kolbászok, debreceni, virsli, grill és vegán termékek, kézműves pizza.

Sous vide választékunk folyamatosan változik: tarja, rostélyos, csirkemell, hasalja. A sous vide technikával készülő termékeink, melyekkel otthon egy kis készre sütéssel, pirítással lehet 10 perc alatt brillírozni.

Magyarországon elsőként az RH+ Delicatesben kapható saját készítésű, szürkemarhahússal töltött házi ravioli.

Reggel frissen sült péksüteménnyel, kézi pörkölésű kávékülönlegességekkel, saját magunk által frissen sütött bagettből vagy zsömléből készült szendviccsel várjuk vásárlóinkat. Reggelikhez, illetve elvitelre különleges, a helyszínen készült krémekkel, pástétomokkal szolgálunk.

Délben napi krémleves kínálatunk nagy népszerűségnek örvend, olyan különlegességeket is készítünk, mint kacsa supreme leves, frankfurti krémleves pirított szürkemarha virslivel, sültkápia-krémleves.

Ünnepek alkalmából, az ünnepre jellemzően alakítjuk kínálatunkat. Karácsonykor nagy siker volt háromféle bejglink. Húsvéti sonkánkat 21 napig pácoltuk! Utána a szárítás és a füstölés következett. Füstöléskor semmilyen „varázsszert” nem használtunk, kizárólag keményfát! A füstölés után hagyjuk a sonkákat szikkadni, hogy igazán finomak legyenek. Az alapanyagok háztáji gazdaságból származnak. Az elkészült termékek adalékmentesek, nincs benne: foszfát, keményítő, idegen fehérje stb. Semmilyen allergént nem tartalmaz.


Kapcsolat a vevőkkel

Az üzlet kialakítására nagy hangsúlyt fektettünk. A bolt akadálymentesített. A tematikusan elhelyezett termékek könnyen elérhetőek, a polcokon külön felirattal vannak a termékcsoportok jelölve. A fogyasztóbarát kialakításra jellemző egy történetünk. Nyitás előtt voltunk, a termékek már a polcokon sorakoztak. Ekkor vettük észre, hogy bizonyos polcokon nem megfelelő a megvilágítás. Két éjszakakán keresztül azon dolgoztunk, hogy nyitásra minden polc külön megvilágítást kapjon.

A boltban dolgozók minden termelőt, terméket jól ismernek. A termékekről, termelőkről több olyan információt is elmondanak a vásárlóknak, amelyet csak ők ismernek. Ilyen lehet például: mikor nyert világbajnokságot egy termék, mi volt a termelő előző foglalkozása, mi a különleges a termék elkészítésében stb. Célunk, hogy vásárlóink megismerjék a „termék mögött” az embert a kézművest, Magyarország kézművességének történetét, hagyományait.

Minden vásárlónak lehetősége van megkóstolni a termékeket. Beszállítóink – természetesen ingyenesen - termékmintákat helyezhetnek ki kóstoltatás céljára.

Gyakran adunk vásárlóiknak kisebb ajándékokat. A gyerekek mindig kapnak egy kis csokoládét – ha a szülők engedik. A felnőttek körében pedig nagy sláger a csípős bonbon.

Amennyiben a vevőink jelzik, hogy valamire igényük van, akkor azt beszerezzük, félretesszük nekik. Sokszor kérnek tanácsot tőlünk, hogy mit ajánlunk, javasolunk megvásárlásra.

Vásárlóinknak nem pusztán eladni szeretnénk „valamit”. Gyakran alakulnak ki beszélgetések, van aki előre jelzi, hogy mikor érkezik egy jó beszélgetésre, vagy éppen könyv cserére.


Kapcsolat a kézművesekkel

Termelőinket közvetlen, napi kapcsolatban segítjük, hogy portékáik a lehető legvonzóbb külsőt kapják (csomagolás technika), folyamatosan tájékoztatjuk őket az új igények felmerüléséről (termékfejlesztés) és segítjük az élelmiszer termelőinket, hogy a lehető legtöbben megkóstolják termékeiket.

A közvetlen kapcsolattartás eredménye, a legkedvezőbb ár/érték arány, amelyet vásárlóink részére biztosítunk, illetve a termelők is közvetlen képet kapnak termékeik mozgásáról. Összességében, termelőink a támogatásunkkal nem csak az RH+ Delicates üzletében válhatnak sikeressé, fejlesztéseinkkel, tanácsainkkal (vonalkód, összetétel címke több nyelven, stb.) más értékesítési területen is jobb eredményeket érhetnek el.

Számláinkat határidőre fizetjük ki. Sok beszállítónk a járvány miatt nagyon nehéz helyzetben próbálja ezt az időszakot túlélni. Nem egyedi eset, hogy azzal a kéréssel fordulnak hozzánk, hogy még nem lejárt számlájukat utaljuk át. Természetesen ezeknek a kéréseknek mindig eleget teszünk, hiszen partnernek tekintjük őket, meghatározó szerepük van a bolt sikerében.


Céljaink, küldetésünk

Célkitűzés: Hungarikumokat, a kiváló magyar kézműveseket, termékeiket kézzelfoghatóan, ígéretek helyett tettekkel népszerűsíteni és támogatni!

Feltett szándékunk a magyar kézműves és gasztronómiai termékeket minél több olyan háztartásba eljuttatni ahol fontos a szlogenünk: „amit eszel, azzá leszel”.  Munkánk eredményeként reméljük, egyre többen törekednek arra, hogy minden körülmények között egészséges, magyar élelmiszert vásároljanak, ezáltal is ápolva a magyar hagyományokat. Az RH+ Delicates tárt karokkal vár minden olyan tudatos vásárlót, akik a minőségi élelmiszerek mellett vásárlásaikkal támogatni akarják a magyar termelőket, földeket, javakat. Ennek érdekében további boltok nyitását tervezzük.